Back to All Events

Hedendaags feminisme

We spreken vaak over feminisme alsof het een geheel is, als een eensgezinde stroming waarin wordt gestreden voor de rechten en vrijheden van vrouwen. De vrijheid van de een is echter niet de vrijheid van de ander. Wat feminisme betekent en hoe voor feminisme gestreden wordt, lijkt sterk af te hangen van je achtergrond, levenswijze en je positie in onze maatschappij.

In dit programma van SPUI25 in Spe onderzoeken we hoe een nieuwe en diverse generatie feministen op hun eigen manier aan de slag gaat om hun ideaal dichterbij te brengen. Hierbij bespreken wij waarom het juist nu belangrijk is om het feminisme met een intersectionele denkwijze te benaderen en bekijken we hoe deze rijkheid aan benaderingen en stromingen zorgen voor een gevarieerd landschap in Nederland op het gebied van feminisme. Hierin is het geen makkelijke taak om duidelijk af te bakenen wie zichzelf een feminist mag noemen. Bovendien beschouwt niet iedere feminist de ander ook als zodanig. Zo werd het ‘Beyonce Feminism’ niet door iedere feminist met open armen onthaald. Op deze avond zullen we met verscheidene sprekers met name ingaan op de vraag wat feminisme vandaag de dag eigenlijk inhoudt. Jonge sprekers die feminisme in de praktijk brengen komen aan het woord. Is er iets dat deze (en alle) feministen met elkaar verbindt en zo ja, wat? Hoe zien zij het hedendaagse feminisme in de praktijk en de toekomst voor zich?

Voor meer informatie, zie hier.

Earlier Event: March 24
Consent workshop