© photo: Laila Cohen

© photo: Laila Cohen

 

Wat is Lilith

Lilith is een intersectioneel feministisch mediaplatform en een glossy waar overwegend vrouwen en andere gemarginaliseerden aan het woord zullen zijn over politiek, economie, media, kunst, mode en wetenschap. Het is de perfecte combinatie van inhoudelijke journalistiek, activisme en lifestyle.

We brengen met het platform en glossy de vierde feministische golf in kaart, maken vrouwen zichtbaarder en stimuleren mediaparticipatie. Gedurende het jaar promoten we events, demonstraties en lezingen op ons platform, de letterlijke feministische agenda. Je kunt hier informatie vinden over wat er gebeurt binnen Nederland op het gebied van feminisme. 

Daarnaast creëren we original content in de vorm van interviews, artikelen, recensies enz. En organiseren we feministische events met samenwerkingspartners. 

In 2020 geven we een journalistieke glossy uit waar politiek, lifestyle en activisme van deze generatie in samenkomt. Momenteel zijn we fondsen aan het genereren om het blad te realiseren.

Lilith is tevens advisor van (media)bedrijven op het gebied van diversiteit, inclusiviteit en het creëren van een veilige werkplek voor diverse groepen.

 
 
© photo: Laila Cohen

© photo: Laila Cohen

Clarice Gargard

Clarice M.D. Gargard (1988) is een journalist, columnist en programmamaker. Ze heeft gewerkt voor en samengewerkt met verscheidene Nederlandse media, waaronder BNNVARA, AT5, NTR, NRC, de Correspondent en een aantal internationale media, zoals Talk Radio 702 en Afropunk. In 2019 zal ze Nederland vertegenwoordigen als VN Vrouwenvertegenwoordiger. Ze is gespecialiseerd in politieke en sociale vraagstukken die zich verhouden tot emancipatie en mensenrechten.

© photo: Laila Cohen

© photo: Laila Cohen

Hasna El Maroudi

Hasna El Maroudi (1985) is een journalist en columnist. El Maroudi heeft als columnist onder andere gewerkt voor NRC Handelsblad, NRC Next, Trouw, Opzij, de Volkskrant en HP/De Tijd. Haar werk is in verschillende talen vertaald, en gepubliceerd door The Huffington Post en Der Spiegel. Zij werkte ook voor Joop.nl en was eindredacteur bij NPO Radio 1. In haar werk focust El Maroudi zich op emancipatie en gelijkwaardigheid; van het sociale tot het religieuze domein.