Back to All Events

Demonstratie omdat KID niet meer voor iedereen vergoed wordt

We verzamelen samen met Meer dan Gewenst om 12.00 bij het Beursplein in Amsterdam en sluiten daarna om 12.30 aan bij de Women’s March die start op de Dam. (https://m.facebook.com/events/womens-march-the-netherlands/womens-march-on-amsterdam-2019/135577197347159). COC Nederland en NVOG steunen onze actie. Kom ook en steun onze boodschap: houd de vergoeding voor alleenstaande en lesbische vrouwen voor het krijgen van een kind in het basispakket van de zorgverzekering!

Het Zorginstituut hanteert het uitgangspunt dat vruchtbaarheidsbehandelingen zonder medische noodzaak voor alleenstaande en lesbische vrouwen niet meer vergoed worden. Dit zou moeten zorgen voor een kostenbesparing in de zorg. Deze beslissing sluit alleenstaande en lesbische vrouwen met een diepe kinderwens uit van behandeling, terwijl vrouwen in een heteroseksuele relatie dezelfde behandeling wel vergoed kunnen krijgen.

Wij vragen ervoor te zorgen dat vruchtbaarheidsbehandelingen voor alle vrouwen met een kinderwens en hun eventuele partners weer vergoed worden. Net als voorheen, dient dit vergoed te worden voor alle vrouwen, ongeacht geaardheid of het hebben van een relatie.

Wij willen naast het ondertekenen van de petitie (welke al bijna 60.000 keer ondertekend is: https://petities.nl/petitions/vergoeding-vruchtbaarheidsbehandeling-voor-elke-vrouw?locale=nl&fbclid=IwAR1aomtR2BIfoBlbErFx0Nwq-VDMIrEsf5f9pGnKoaW0qpqdEq3z8azsOzM), actief zichtbaar maken dat we er zijn en dat er mensen achter ons staan.

DAAROM AAN IEDEREEN DIE DIT AANGAAT EN AAN IEDEREEN DIE ZICH SOLIDAIR MET HEN VOELT: KOM DEMONSTREREN!

Laat je zien, laat je horen, zorg dat de politiek niet om ons heen kan. Neem je vrienden en je kinderen mee. Samen staan we sterk!

Voor meer informatie, zie hier.

Earlier Event: March 8
Iedereen een held(in) - Women Inc
Later Event: March 9
Younity Festival