Back to All Events

Stem op een Vrouw - Provinciale Staten Verkiezingen

De stemopkomst van de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen is sinds 1931 gehalveerd. Dit komt waarschijnlijk deels door het hoge ver-van-je-bed-show gehalte van deze verkiezingen. Waar stemmen we eigenlijk voor op 20 maart? En op wie kunnen we dan stemmen? Het aantal vrouwen dat verkozen kan worden, laat nogal te wensen over. Van de kieslijsten is slechts 31,8 procent van de Provinciale Staten-kandidaten vrouw. Tijdens deze avond brengen we de aankomende verkiezingen dichterbij (je bed), vanuit verschillende vrouwelijke perspectieven. Met hulp van veelal vrouwelijke journalisten, ondernemers en onderzoekers worden verschillende vraagstukken die er op tafel liggen tijdens deze verkiezingen uitgelegd. Het doel van de avond? Dat je weet waarom je op 20 maart gaat stemmen, en dat je stemt op een vrouw uiteraard!

Voor meer informatie, zie hier.

Earlier Event: March 15
Lezing: She asked for it
Later Event: March 17
Toxic Masculinity