Back to All Events

GESPREK: Je suis... Zwarte Piet

Meer info vind je hier.

Er gaat vandaag de dag bijna geen nieuwsbericht voorbij zonder een incident waarin discriminatie en racisme hoogtij vieren. Venijniger dan ooit lijkt het. Ook de karikatuur Zwarte Piet wordt gebruikt voor de meest lelijke uitingen. Voor de een een onschuldig kinderfeest, voor de ander een trauma. De discussie gaat zover dat inmiddels alles uit zijn context lijkt te zijn getrokken. Heftige emoties bij zowel voor- als tegenstanders, men speelt elkaar de Zwarte Piet toe...

JE SUIS... Zwarte Piet is een avond waarin we met elkaar reflecteren op de chaos waarin we terecht zijn gekomen. Wie of wat is Zwarte Piet en hoe is het mogelijk dat een fictief figuur voor een tweedeling in de samenleving zorgt? In deze theateravond houden podiumkunstenaars uit verschillende disciplines het publiek een spiegel voor...aan welke kant sta jij?

De avond wordt afgesloten met een gesprek tussen makers en publiek.

Achtergrond
Sinds 2016 presenteert Raymi Sambo jaarlijks een theateravond over een actueel maatschappelijk thema. Na de eerste editie over etnisch profileren, samen met maker Ira Kip onder de titel Blood for Chocolate, volgden edities van ‘JE SUIS…’ door Raymi Sambo Maakt over radicalisering (2017) en gaybashing (2018).

JE SUIS... Zwarte Piet
Melkweg Amsterdam
10 april
Zaal open: 20:30 uur
Aanvang: 21:00 uur