Back to All Events

LEZING: Lola Shoneyin

Meer info vind je hier.

Zondag 14 april is de legendarische dichter, cultureel activist en auteur Lọlá Shónẹ́yìn in het Bijlmer Parktheater voor een lezing en nagesprek. Shónẹ́yìn’s debuutroman The Secret Lives of Baba Segi’s Wives kwam in mei 2010 uit in Groot-Brittannië en het boek stond op de longlist van de Britse Orange Prize for Fiction. In April 2014 noteerde Hay Festival haar naam op hun lijst met 39 schrijvers uit ‘sub-Sahara Afrika’ die jonger zijn dan 40 plus de potentie en het talent hebben om de trends in Afrikaanse literatuur te definiëren. In Nigeria won Shónẹ́yìn in Nigeria de Ken Saro-Wiwa Award voor proza en in de VS ontving ze de Pen Award.

Na een lange, succesvolle carrière als geleerde werkt Shónẹ́yìn momenteel als directeur van de Book Buzz Foundation. Deze Nigeriaanse NGO heeft als voornaamste doelen het bevorderen van geletterdheid door het creëren van leesprogramma’s van kinderen, het ontwikkelen van leesruimtes en het organiseren van het Ake Arts and Book Festival. Shónẹ́yìn woont in Lagos.

Deze bijeenkomst is een samenwerking met Wim Bossema (Volkskrant).

Het evenement is gratis maar i.v.m. een beperkt aantal plaatsen werken we met een gastenlijst. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar szeefuik@bijlmerparktheater.nl .