Back to All Events

THEATER: Clybourne Park | Well Made Productions


Meer info vind je hier.

Na het succesvolle A Raisin in the Sun en Beneatha’s Place brengt Well Made Productions de derde voorstelling van de Raisin Cycle: Clybourne Park. De Amerikaanse toneelschrijver Bruce Norris schreef het stuk als spin-off van A Raisin in the Sun, de Broadway-klassieker van Lorraine Hansberry uit 1959. Ook het uiterst actuele Clybourne Park (2010) werd een Broadway-hit en won talloze prijzen, waaronder de prestigieuze Pulitzerprijs.

Clybourne Park gaat over raciale spanningen en gentrificatie. In de buurt Clybourne Park in Chicago wordt voor weinig geld een huis verkocht aan een zwart gezin, de eerste zwarte familie in de witte wijk. Prompt beginnen de buren zich te roeren, bevreesd als ze zijn om hun gemeenschap: voor je het weet wordt de buurt onbewoonbaar.

Jaren later kopen Steve en Lindsey een huis in Clybourne Park, voor een fiks bedrag. Zij gooien het tegen de vlakte om op die plek iets nieuws te kunnen bouwen. Zij zijn het eerste witte gezin in een zwarte buurt. Het zorgt allemaal voor de nodige onrust. Bezorgde buren roeren zich: voor je het weet wordt de buurt onbetaalbaar.