Back to All Events

Joya Mooi (live) meets Brian Elstak

Joya Mooi is een zangeres met een voorliefde voor moderne jazz, R&B en hiphop. Na haar studie aan het conservatorium, bracht ze drie solo-albums uit en werkte ze samen met artiesten als Baloji, Full Crate en Anthony Valadez. In het Compagnietheater speelt ze met haar nieuwe band nummers van haar nog dit jaar te verschijnen album, geproduceerd door Josbros, Sim Fane en SIROJ. In haar muziek geeft ze een persoonlijke inkijk in haar zoektocht naar haar Zuid-Afrikaanse roots en vertelt ze over haar eigen gemixte identiteit.

Geïnspireerd door de nieuwe muziek van Joya creëerde kunstenaar Brian Elstak een aantal werken, die op vrijdag 31 mei worden gepresenteerd. Elstak geeft visueel context aan de verschillende thema’s die Joya aanstipt in haar werk, zoals identiteit, ontheemding en vergeving. Door op elkaars werk te reageren, willen ze de verscheidenheid van kunst, uit het verleden en nu, uit de Afrikaanse diaspora ruimte geven en vieren.

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst)

Tickets hier