Back to All Events

Gaypreview: Rafiki

► Rafiki is het verhaal van de vriendschap en liefde die groeit tussen twee jonge vrouwen. Dit, te midden van familie- en politieke druk rond LGBT-rechten in Kenia.

► “Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenotes”, maar Kena en Ziki hebben heel andere plannen. Ondanks de politieke rivaliteit tussen hun families houdt hun vriendschap stand. Ze steunen elkaar in het najagen van hun dromen in een conservatieve wereld. Als de liefde tussen de twee meisjes opbloeit, worden de vriendinnen voor een vrijwel onmogelijke keuze gesteld. Kiezen ze voor hun geluk of hun veiligheid?

► Rafiki ging in Cannes in première. Overigens werd de release in eerste instantie in Kenia verboden. Kahiu vocht de beslissing aan en kreeg gelijk van het Keniaanse Hooggerechtshof. Het lukte toen om de film een week in de bioscopen te vertonen.

Filmtheater Cinecenter Lijnbaansgracht 236, 1017 PH Amsterdam

Meer info hier