Back to All Events

Lancering poster '10x Meer Geschiedenis: Verzwegen Geschiedenis op School'

Het Nederlandse geschiedenisonderwijs is sterk gericht op Nederland en Europa. Op zaterdag 1 juni presenteren we bij The Black Archives de poster ‘Tien keer meer geschiedenis - Verzwegen geschiedenis op
school’. Een poster vol cruciale verhalen die je niet of nauwelijks op school leert!

The Black Archives ontwikkelde deze poster in samenwerking met de Commissie Wereldgeschiedenis van de Vereniging van Docenten Geschiedenis en Staatsinrichting in Nederland (VGN Kleio), Social Innovation Works en diverse historici en experts. Het komt voort uit de serie Verzwegen Geschiedenis waarmee we i.s.m. FunX en De Correspondent een serie artikelen over verborgen geschiedenissen hebben gepubliceerd.

De poster is gericht op het bevorderen van onderwijs rondom wereldgeschiedenis, verzwegen perspectieven en het aanzwengelen van een gesprek hierover op verschillende niveaus. Op zaterdag 1 juni zullen de eerste posters worden uitgereikt aan aanwezige scholieren en verkrijgbaar zijn voor aanwezigen. Met verschillende sprekers gaan we in gesprek over de noodzaak van een bredere blik op het geschiedenis onderwijs.

Bij aanschaf van een entreekaartje krijgt u een poster kado, de posters zullen ook te koop zijn voor €4,- per stuk of €30,- voor 10 stuks. De poster is binnenkort ook te downloaden via de website..

Meer info? Kijk hier.