Back to All Events

Sites of Memory - Emerging Memory


THEATRICAL BOAT TRIP EXPLORING THE HISTORY OF COLONIALISM AND SLAVERY OF AMSTERDAM
(English Below!)

Sites of Memory – Emerging Memory is een theatrale boottocht over de verborgen verhalen uit de slavernij- en koloniale geschiedenis van Amsterdam. Een gevarieerde groep performance kunstenaars interpreteert de geschiedenis. Wat herinneren wij ons en wat vergeten we?

De tour gaat langs diverse locaties in de historische binnenstad, waarbij performance kunstenaars aan boord en vanaf de kades met poëzie, dans en muziek eeuwenoude verhalen tot leven brengen. Een zoektocht naar onze gedeelde geschiedenis, een ontmoeting in verhalen.

Taal: Engels (deels Nederlandse teksten)
Startpunt: Bushuis - Oost-Indisch Huis (Kloveniersburgwal 48).
Kijk voor meer informatie op sitesofmemory.nl of social media!

______

Sites of Memory – Changing Portraits is a theatrical boat trip regarding the hidden stories of slavery and the colonial history of Amsterdam. A variety of performance artists interprets our shared history. What do we remember and what do we forget? The tour passes through various locations in the historic city center, where performance artists on board and from the docks, bring to life stories from ancient times through poetry, dance and music.

Sites of Memory is a collaboration between Amsterdam Roots Festival, Afrovibes, Poetry Circle Nowhere, Welcome to Black Heritage Amsterdam Tours

Made possible with support by Amsterdams Fonds voor de Kunst, Amsterdam Heritage and Memory Studies, Netherlands Institute for Cultural Analysis en University of Amsterdam / Universiteit van Amsterdam

Language: English (with partly Dutch text)
Startingpoint: Bushuis - Oost-Indisch Huis (Kloveniersburgwal 48). For more information take a look on sitesofmemory.nl and social media!