Back to All Events

DS bij de Borrel: Intersectionaliteit in wetenschap en praktijk. 'Doelgroep' is een lelijk woord.

Wij nodigen iedereen van harte uit op donderdagmiddag 27 juni voor de bijeenkomst 'Intersectionaliteit in Wetenschap & Praktijk: 'doelgroep' is een lelijk woord' in de serie Disability Studies bij de lunch lezingen op de VU. Deze keer wordt het geen lunchlezing maar een DS bij de Borrel lezing! 

Tijdens deze bijeenkomst staat het thema ‘intersectionaliteit’ centraal. Kruispuntdenken of intersectionaliteit betekent dat je verschillende vormen van onderdrukking/stigmatisering/discriminatie tegelijkertijd in ogenschouw neemt. De verschillende “assen” van onderdrukking snijden en versterken elkaar. Verschillende assen zijn bij voorbeeld discriminatie op basis van beperking, gender, seksualiteit, leeftijd, ziekte, etniciteit, klasse, en status.

Vragen die aan bod komen zijn onder meer: Hoe worden onze dagelijkse ervaringen beïnvloed door onze verschillende sociale identiteiten? Hoe speelt bijvoorbeeld gender, klasse, disability, leeftijd (e.d.) een rol in onze ervaringen?

Een intersectionele blik kan ook professionals helpen om uit het denken in (individuele) beperkingen te komen. Hierdoor kan er meer ruimte ontstaan voor inter’doelgroep’diversiteit. In deze lezing wordt ingegaan op wat de meerwaarde kan zijn om intersectionaliteit mee te nemen in wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast is er ook uitgebreid aandacht voor de vraag hoe verschillende intersecties een rol kunnen spelen in het dagelijks leven van mensen.

Locatie

VU, Hoofdgebouw
Aurorazaal
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Vanaf de hoofdingang van het Hoofdgebouw is het rechtsaf en voor het restaurant links afslaan.  

Meer info hier

Earlier Event: June 26
Who's afraid of Charlie Stevens?
Later Event: June 28
Backyard *Afro x Dancehall*