Back to All Events

Superieur - terugkeer van de rassentheorie met Angela Saini @Paradiso

Bestaat er een verband tussen ras en IQ? Welk ras is het beste? Deze vragen zijn allerminst gedateerd. De rassentheorie beleeft een zorgwekkende comeback, in wetenschap en in politiek. De Britse journaliste Angela Saini onderzoekt in haar nieuwste boek 'Superieur' pseudowetenschappelijke beweringen en theorieën over ras, en toont aan waarom ze onhoudbaar zijn. 'Superieur' is een broodnodig onderzoek naar de verraderlijke geschiedenis en consequenties van de rassentheorie. Dit boek geeft onweerlegbare argumenten om die theorie en racisme te bestrijden.

Angela Saini (1980) is wetenschapsjournalist voor BBC Radio. Haar werk is onder andere gepubliceerd in New Scientist en The Economist. Eerder verscheen bij Uitgeverij Ten Have 'Ondergeschikt: Hoe kennis over vrouwen ons misleidt en wat we daaraan kunnen doen.'

Voertaal is Engels.

Wat Superieur - terugkeer van de rassentheorie met Angela Saini
Waar
Paradiso Noord, IJpromenade 2, Amsterdam
Wanneer
Don 26 sept 20:00 - 22:00
Entree
€9,50 Ticketlink hier
Meer info
https://paradi.so/superieur