Horoscoop: is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel?

Met de start van Aries season begint ook die frisse, nieuwe lente waar we allemaal zo’n behoefte aan hebben. Je zult je nogal rusteloos voelen en op pad willen gaan de komende weken. Liefst op torenhoge hakken en met een fris kapsel, want het seizoen van de ram is ook nog eens glam season. Kijk maar naar Mariah Carey, Celine Dion, Lady Gaga… You do you, want dat is helemaal genoeg voor nu.

ARIES_blogpage website_1080x720.jpg



Niemand vertelt een Ram wat er moet gebeuren, dat bepalen ze wel even zelf. Dit kardinale zonneteken is de eerste van de dierenriem, dus een beetje de female version of a hustler, onze leider. Niet omdat de Ram in onze levens alles beter weet, maar omdat dit seizoen ons allemaal even terugzet naar de kern. De zon schijnt nu per sterrenbeeld op het huis waar deze symbool voor staat. Denk bijvoorbeeld aan de Maagd, die heerst over het zesde huis van gezondheid, werk en dagelijkse rituelen. Een Maagd zal nu meer dan ooit alles tot in de detail willen verbeteren en het dagelijkse leven opnieuw structureren. In het geval van de Schorpioen zullen taboos centraal staan, thema’s die we niet altijd hardop mogen bespreken (seks, depressie) maar die de Schorpioen wel in het geheim verwerkt.

We gaan allemaal terug naar onze basis om opnieuw te kijken naar wie we willen zijn en wat we willen doen. Een dag nadat de zon verschuift in Ram, verplaatst ook Venus zich in dit teken, waardoor het lijkt of dit weekend vol zit met een felle, disruptieve energie. Dit zal de week erna ook voor wat irritaties kunnen zorgen in je omgeving, aangezien niet iedereen wil meegaan met deze abrupte verandering van sfeer. Met de volle maan in Weegschaal op 28 maart willen we zoveel mogelijk contact met mensen. Heb je moeite om je polyamoreuze relaties op afstand te communiceren? Weet je niet hoe je als vrijgezel veilig kunt daten tijdens deze pandemie? Of wil je eigenlijk gewoon niemand aanraken, behalve de vrienden die verspreid over de hele wereld wonen? Rond 4 april, wanneer ook Mercurius in Ram is beland, zullen je vragen niet meer zo zwaar wegen.

Tegen de tijd dat de nieuwe maan in Ram aanbreekt, op 12 april, zitten we vol impulsieve plannen en wilde dromen. Op 14 april verschuift Venus in het sensuele Stier, waardoor we iets rustiger zullen bewegen maar vooral niet zuiniger zullen doen. Laat genot in overvloed zijn maar pas ook op voor je portemonnee. Hoe wisselvallig de dagen ook zullen verlopen, juist nu weet je beter dan ooit wat je diep vanbinnen wil. Zelfs al voel je je nog zo verloren.


RAM/ARIES

Gefeliciteerd, lieve Ram! Wat een jaar heb je achter de rug he? Haal alles uit de kast om je verjaardag dubbel te vieren, want je hebt nogal wat om in te halen na de vorige keer. Wat veel mensen misschien niet weten is dat je ondanks al je moed ook genoeg twijfels hebt waar je niet altijd uitkomt. Geef de twijfels geen ruimte om te groeien. Spreek je twijfels uit naar de mensen die je zullen motiveren om de beslissingen te nemen die je niet durft te nemen. Je kunt jezelf niet langer tegenhouden om jezelf te zijn, hoe lastig dat ook is. Maak geen concessies ten koste van je eigen geluk, hoe schuldig je je ook kunt voelen.

STIER/TAURUS

Zie je hoeveel je bent veranderd ten opzichte van vorig jaar? Hoe anders je omgaat met geld, hoeveel meer of minder middelen je ter beschikking hebt? De creativiteit die werd gevergd van je om te overleven zal uiteindelijk precies op de juiste momenten van pas komen. Stieren zijn de pragmatische wereldverbeteraars, degenen die koppig kunnen zijn in hun eigen manieren maar openstaan voor verschillende vormen van het patriarchaat omverwerpen. Verwen ook jezelf dit seizoen, voordat je rond je verjaardag alles op alles zet om het toneel te bewandelen waar je zo lang naartoe hebt gewerkt.

TWEELING/GEMINI

Het is bizar hoe onbegrepen jouw sterrenbeeld is. Waar mensen denken dat je twee gezichten kent, zie je juist altijd twee kanten van het verhaal. Niet op zo’n manier waarop een onderwerp als racisme kan uitmonden tot een discussie, maar meer dat je liever geen kanten kiest in een ruzie tussen vrienden, maar juist beide verhalen nuanceert. Je bent de tussenpersoon die velen van ons zouden kunnen gebruiken. Toch weet je zelf ook niet altijd of je dat wel zou moeten doen. Laat die angst los en weet dat je ook heel goed advies kunt geven zonder bemoeienis of oordeel. Je bent hartstikke flexibel in je communicatie.

KREEFT/CANCER

Wat kun je veranderen aan je huis om er een veiligere schelp van te maken? Een paar nieuwe meubelstukken? Wat meer kleur aan de muren? Of juist meer kaarsen en kussens? Je zorgzaamheid voor anderen kun je veel beter tot uiting laten komen vanaf een comfortabel bed. Met misschien een nieuw seksspeeltje in het nachtkastje of een mooie antieken nachtlamp erop. Je herinneringen zullen wat vaker opkomen nu, over de mensen die alle schuld krijgen van wat er mis is met ons (ja, je ouders) dus let goed op jezelf. Bel de vrienden op die misschien niet begrijpen wat je bedoelt, maar blijven luisteren naar je.

LEEUW/LEO

Het is je misschien opgevallen dat ik telkens praat over de groei waar je de afgelopen maanden doorheen gaat. Er komt een dag, jaren in de toekomst, waarop je terugkijkt naar deze periode en doorkrijgt hoeveel er intern gaande was, los van alle externe factoren. Lieve Leeuw, gooi je creativiteit er volledig uit de komende weken. Je weet waar je goed in bent. Je weet waar je beter in wilt worden. En je weet waar je je zinnen op hebt gezet. Waar wacht je nog op? Los van de kapitalistische grenzen aan je vermogen kun je echt wel blijven groeien. Maak er wat van, wij staan altijd te juigen aan de zijlijn.

MAAGD/VIRGO

Heel even leefde je wat losser dan normaal, maar je weet dat je structuur moet hebben, toch? Hoe anders kun je omgaan met de onlogische chaos van je medemens? Let de komende weken op de oordelende kritiek die je op jezelf drukt, want het klopt niet allemaal. Je hebt niet altijd gelijk. Die carrière die je zo graag wilt, komt wel. Hij is er al, zelfs al loop je er op een ander pad heen dan verwacht. Weet ook dat het leven meer is dan dat. Voel hoe gelukkig je wordt van een simpele wandeling, een perfecte kop koffie, een afgemaakt project… Kijk om je heen, sta even stil en probeer te ontspannen.

WEEGSCHAAL/LIBRA

Hoe kun je zoveel mogelijk mensen zien zonder elkaar te besmetten? Dat wordt je grootste bezigheid nu, want je hebt je flirterige kant weer terug. Wie heb je het meest gemist de afgelopen tijd? Welke dates wil je proberen over te doen? Wat voor grenzen heb je beter leren kennen in je relaties? Ik weet dat je liever wil dat er een perfecte balans is tussen de behoeftes van de ander en van die van jou. Ik weet ook dat je ondertussen ziet hoeveel je inlevert van jezelf, zonder er altijd wat voor terug te krijgen. Hoe nobel je ook bent hierin: weet dat je eigen grenzen er ook toedoen. Zoek ze op en respecteer ze.

SCHORPIOEN/SCORPIO

Grappig hoe de mensen die denken dat je gesloten bent eigenlijk geen idee hebben hoe ze je moeten lezen. Alsof ze het niet eens proberen. Je bent er inmiddels ook achter dat open zijn juist belangrijk is. In de relaties die er het meest toe doen zal je dit het moeilijkst kunnen realiseren. Intense emoties voelen? Check. Je seksualiteit bevragen of ontdekken? Check. Open praten met iemand over al deze emoties en gedachten? Hell no. Niet jij, niet die persoon die je pas acht jaar kent, niet nu. Maar lieve Schorpioen, wat heb je te verliezen als je de juiste mensen durft te vertrouwen?

BOOGSCHUTTER/SAGITTARIUS

Stop met lezen en boek een vakantie. Bel eerst wat vrienden op uit je bubbel en zoek online wat veilige opties. Oh, en neem vrij van je werk. Kom ik te drammerig over? Je zult me nog bedanken als je halverwege dit seizoen plots weg wilt en alle vakantiehuisjes vol zitten, omdat heel Nederland van de eerste lentezon wil genieten op de Veluwe. Je ideeën over de wereld zijn veranderlijker dan je denkt. Er is niet een simpele waarheid die boven al het andere staat. Dat weet jij natuurlijk ook, maar pas op met communicatie dit seizoen. Wat je goedbedoeld probeert over te brengen kan feller aankomen dan je wilt.

STEENBOK/CAPRICORN

Een horoscoop waarin ik je niet vertel dat je minder moet gaan werken, maar dat je mag werken zoals je wilt? Echt? Ja, je leest het goed. Wat je ook gaat doen op het gebied van werk dit seizoen, het zal van enorm veel belang zijn wanneer het seizoen van de Stier is aangebroken. Je hebt geen idee hoeveel er nog gaat vallen en opstaan. Focus op wat er blijft lopen en kijk niet teveel terug op afgelopen of afgewezen projecten. Er komt genoeg op je bord om over te malen, want de indruk die je maakt op mensen is niet makkelijk te vergeten. En ja, ook rust is belangrijk voor je werk. (Toch even geprobeerd).

WATERMAN/AQUARIUS

In hoeverre neem je niet enkel een observerende rol aan in je gemeenschap, maar ben je ook onderdeel van de gemeenschappen waar je voor opkomt? Kijk kritisch naar de rollen die je aanneemt, want ook jij mag soms wisselen van positie. Je voelt de drang om met vrienden te sparren over nieuwe ideeën, projecten die je al een tijd wilt uitvoeren maar hebt laten liggen voor je eigen ontwikkeling. Merk je ook dat als je open bent over je proces er ontzettend veel openheid voor terugkomt? Stel je voor dat al je gesprekken zo verlopen, je altijd jezelf durft te zijn, woorden vaker kunnen helen...

VISSEN/PISCES

Nee, in dit seizoen zou je niet je emoties hoeven te centreren. Je zou ook niet gedwongen moeten worden om naar binnen te gaan, diep te duiken in het verlies dat je hebt gekend. Je zou je toch net zo vrij willen voelen als Lady Gaga? Wist je dat ook in haar meest dansbare nummers er geheimen worden gedeeld die, als ze op een akoestische gitaar in een rustig tempo zouden worden gespeeld, heel hard binnen zouden komen? Je dromerigheid neemt je mee naar plekken waar je lang niet bent geweest. Melancholie is je beste vriend, de persoon die voor je kookt terwijl jij op de bank ligt met tissues om je heen. Laat hen voor je zorgen.




Hasret Emine