Horoscoop: Taurus time! Work hard, play hard (als we het over spelen hebben, hebben we het over seks)

Het seizoen van de Stier is hier, dus bereid je voor op urenlange sensuele seks, joints in roze vloeitjes, een nieuw dekbed van 100% Portugees linnen en ruzies waarin wordt verwezen naar iets wat je zes jaar geleden hebt gezegd. Work hard, play hard is het motto van dit aardse sterrenbeeld, dat ons allemaal even op de pauzeknop laat drukken voor een welverdiend potje self-care.


Stieren zijn meesters in ghosten omdat ze bourgondisch comfort nodig hebben om bij te komen van hun verplichtingen. Het is niet zo dat we niet van je houden, we kunnen gewoon niks voor je betekenen als we niet een avondje (of drie) Buffy the Vampire Slayer bingen met een fles natuurwijn en een zak chips. Een groot thema in het werk van de Stier (Lizzo, Sam Smith, Cher, Adele) is liefde: Venus is immers de heerser van de Stier (en Weegschaal) waardoor we, als we dan eindelijk tijd voor je maken, de zorgzame vrienden zijn die zulk goed advies geven.

TAURUS_blogpage circle_1080x720.jpg

Toch zal die zorgzaamheid vooral nodig zijn voor onszelf, want de laatste twee weken van april zitten vol onaangename verrassingen. Op 23 april verschuift Mars, planeet van ruzies en seks, in de zachtaardige en emotionele Kreeft. De volle maan in Schorpioen in de nacht van 26 op 27 april versterkt de intensiteit van emoties, dus pas op voor obsessieve gedachten. Op de 27ste begint ook de jaarlijkse retrograde van Pluto, die ons de komende vijf maanden dwingt kritisch te kijken naar de rigide kanten van ons ego. Trek niet te snel conclusies, want voor je het weet hak je een knoop door waar je later spijt van krijgt.

Mei begint luchtig, met zowel Mercurius (vanaf de 4e) als Venus (vanaf de 9e) in Tweeling. Dit is de perfecte tijd om te socializen en compromissen te sluiten. Op 11 mei maakt de nieuwe maan in Stier een einde aan de sentimentele rollercoaster. Nieuwe deuren zullen openen vanaf de 13e, wanneer Jupiter in Vissen verschuift en daar tot juli verblijft. In deze periode krijgen we een glimp van wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft. Jupiter keert in december namelijk terug naar Vissen en bepaalt grotendeels hoe 2022 eruit zal zien. Het nieuwe jaar lijkt misschien nog ver weg, maar noteer de voorbodes die je nu worden getoond.

ARIES/RAM

De geheimen die we proberen weg te stoppen vinden op hun eigen manier een weg boven water. Hoe hard we ook mediteren en stretchen tijdens een online yogales, het verleden waant zich een weg naar ons bewustzijn. Je hebt een maand gehad waarin met vaart zo’n beetje alle taken op je lijstje afgevinkt zijn. Nu wordt het tijd om af te remmen. Vrijheid is dan wel niet even gelijk verdeeld in de samenleving, ook jij hebt er recht op. Zelfs al ziet jouw pad er anders uit dan dat van een geprivilegieerde Rory Gilmore. Jupiter in Vissen zoomt tot juli in op je verborgen leven, maar pas in 2022 duik je er volledig in.

TAURUS/STIER

Gefeliciteerd, Stier! Je hebt een extreem introvert jaar achter de rug waarin je volledig je schuwe, kritische, rechtvaardige, koppige, langzame, leergierige en reflectieve zelf kon zijn. Je komt vaak onbereikbaar en mysterieus over, alsof je expres mensen op afstand houdt, maar eigenlijk ben je ontzettend loyaal en liefdevol. Wanneer je niet urenlang je winkelmandje vult om vervolgens toch niks te kopen, ben je ook droomhuizen aan het zoeken die groot genoeg zijn voor je (gekozen) familie. De komende periode ben je iets meer nodig op de voorgrond, maar met een beetje balans kun je dat wel aan. Jupiter in Vissen helpt je in het omarmen van je nieuwe publieke rol, wat in 2022 tot nieuwe samenwerkingen leidt.

GEMINI/TWEELING

Met Mars die je teken verlaat lijkt het alsof de kriebels in je leven verminderen, maar wanneer Venus en Mercurius in Tweeling verschuiven begint het pas echt. Dan komen al die moeizame gesprekken naar voren die al maandenlang onontkoombaar waren. Wees niet zo bang voor conflict. Je bent een veel betere leerling van het leven dan je denkt. Kim en Kanye zijn misschien wel aan het scheiden, jouw relaties hoeven niet direct te worden beëindigd. Omarm je twijfelachtige karakter en maak geen grote keuzes tot aan mei. Jupiter in Vissen helpt je tot juli met plannen voor je carrière uitstippelen die in 2022 tot bloei kunnen komen. Noteer de wijzers die op je pad komen.

CANCER/KREEFT

Ik weet niet of er een grens is aan een Kreeft vertellen om meer voor zichzelf te zorgen dan voor anderen, maar ik blijf het proberen. Deel je dagen in met rituelen die zijn bedoeld voor jezelf. Je mag heus nee zeggen tegen mensen die altijd nemen, maar nooit geven. Lieve Kreeft, centreer je eigen welzijn en comfort. Wie weet scheiden er wegen met mensen die vinden dat je te egocentrisch bent. Dat zij niet begrijpen wat grenzen zijn en hoe je ze kunt respecteren, betekent niet dat jij ze niet mag benoemen. Jupiter in Vissen laat je tot juli duiken in nieuwe leervormen van kennis, die in 2022 bepalend zullen zijn voor hoe je je vrije tijd indeelt.

LEO/LEEUW

Het is de perfecte tijd om je inrichting om te gooien. Misschien kun je een likje verf over die doffe muur doen of wat lijsten kopen voor de prints die verstopt op een stapeltje liggen. Je krijgt zoveel meer voor elkaar in een inspirerende en rustige omgeving. Probeer wat nieuwe ideeën uit en kijk wat het doet met je creativiteit. De sentimentele tijd van de Stier zal je terugbrengen naar plek(ken) waar je bent opgegroeid. Hier leer je meer over de verhoudingen tussen jezelf en anderen, hoe je normen en waarden zijn opgebouwd. Jupiter in Vissen breidt je healing journey nog meer uit, en tot ver in 2022 zul je bezig zijn met het thema closure.

VIRGO/MAAGD

Oké, even kappen met die deadlines en opdrachten. Maak je agenda vrij voor wat plezier. Wanneer heb je voor het laatst een leuke date gehad? Je bent zo gefocust op perfectie en daadkracht dat je – in clichématig taalgebruik – de kleine dingen in het leven soms mist. Vertel ik je om in het moment te leven? Natuurlijk niet, een Maagd heeft altijd oog op de toekomst. Maar pas op met je gedachten: niet iedere negatieve spiraal van je geest zal je vooruithelpen. Gun jezelf wat vrije tijd. Jupiter in Vissen leert je tot juli socialer te zijn in oppervlakkige gesprekken, waardoor je in 2022 makkelijker zult bewegen in belangrijke (werk)relaties en (saaie) feestjes.

LIBRA/WEEGSCHAAL

Met de zon in een sterrenbeeld dat dezelfde heerser heeft als jij voel je je zeldzaam comfortabel met jezelf. Je werk en gezondheid raken in balans met elkaar, je vindt rust in het tempo van je leven en je raakt een beetje af van je bewijsdrang. Ik snap dat het voelt alsof je stilstaat, maar kijk eens waar je nu bent. Toon je kwetsbaarheid, juist waar het nodig is, en accepteer ook deze aspecten van jezelf. Die gevoeligheid die je verbergt voor anderen is geen zwakte, maar een kracht. Jupiter in Vissen toont tot juli nieuwe paden in je carrière, maar pas in 2022 durf je echt te kiezen voor andere wegen.

SCORPIO/SCHORPIOEN

Je hebt vast niet zomaar mensen vertrouwd na mijn vorige horoscoop, maar ook de komende weken staan je relaties bovenaan de prioriteitenlijst. Hoe denk je in je eentje om te kunnen gaan met alles wat van binnen opborrelt? Het polariserende effect van je tegenovergestelde, de Stier, maakt dat je je ego aan de kant kunt zetten voor anderen. Pas op dat je zoals de Stier niet explodeert wanneer je eindelijk opent, maar je emoties rustig deelt. De ruimte die je niet altijd durft in te nemen bestaat wel degelijk op deze planeet. Tijdens Jupiter in Vissen leer je tot aan juli plezier beleven op andere manieren dan je gewend bent, wat in 2022 je sociale kant laat bloeien.

SAGITTARIUS/BOOGSCHUTTER

Ik weet het, niemand heeft tijd om naast de restricties van de lockdown ook nog eens opgezadeld te zijn met allerlei zorgen en onzekerheden. Toch is het juist nu belangrijk een evenwicht te vinden tussen je werk en privéleven. Je hoeft niet altijd op je ‘best’ te zijn voor anderen, ook mindere dagen horen erbij. Maal die moeizame inzichten om tot een verhaal, liedje of scene in je toekomstige tv-show. Jupiter in Vissen schijnt wat licht op meer situaties waar je niet al te veel op wilt focussen: je thuis, ouders, familie en het onverwerkte verleden. Tot juli valt het nog mee, maar in 2022 zul je deze thema’s dieper moeten aankaarten.

CAPRICORN/STEENBOK

Tijdens dit seizoen raak je geprikkeld om nieuwe projecten te starten, met nieuwe mensen, nieuwe thema’s en nieuwe koersen waar je je leven naartoe ziet gaan. Maak gebruik van het momentum en stel jezelf open voor andere mogelijkheden, lieve Steenbok. Ook jij mag wat losbreken van je oude gewoontes. Tijdens deze nieuwe kansen maak je ook een enorme zelfconfrontatie mee, groter dan je dacht te hebben meegemaakt. Pluto retrograde leegt de kiertjes van je bewustzijn, al dingen die je over het hoofd hebt gezien komen boven water. Met Jupiter in Vissen zal je communicatie met anderen tot juli, maar ook in 2022, zodanig zijn veranderd dat je meer dan ooit onder de mensen wilt zijn.

AQUARIUS/WATERMAN

De stappen die je nu neemt in je carrière zullen nog lang impact hebben op je toekomst. Durf de sprong te wagen om ook eens wat anders te proberen, in plaats van hardnekkig vast te houden aan je eigen plan. Er ontstaan hele mooie samenwerkingen als je oprecht open bent naar anderen. Ook jij hebt baat aan beweeglijkheid, vooral als je eind april ziet dat je gesloten houding bruggen kan verbreken. Vergeet niet dat je geen controle hebt over hoe anderen jou zien, hoe hard je dat ook probeert. Jupiter verschuift zich uit jouw teken en in Vissen, waardoor de middelen die je ter beschikking hebt voor je ontwikkeling tot juli, maar vooral in 2022, in overvloed zullen zijn.

PISCES/VISSEN

Ik hoef jou niet te vertellen dat vrienden meer kunnen betekenen dan familie, maar vraag jezelf ook af: willen ze je vrienden zijn, of willen ze meerijden op jouw aanzien? De echte gekozen familie mag je ook eens trakteren op wat anders dan spirituele cadeaus vol sentimentele betekenis, of een praktisch massage-apparaat. Ga naar het strand, wandel door het bos, schrijf elkaar brieven vol complimenten en bevestig elkaars uitzonderlijkheid. Neptunus, planeet van dromen en illusies, wordt vergezeld door Jupiter wanneer het zich verplaatst naar jouw teken, Vissen. Tot juli, maar vooral in 2022, ligt de nadruk op je dromerige en idealistische plannen. Laat niemand je vertellen wat rationeel of (on)realistisch is en vertrouw op je intuïtie.

Hasret Emine