Feminist City& Economy: Round the Tables

Round the Table

Vond plaats op vrijdag 28 mei 2021 om 13:00 op deze pagina en IGTV, in samenwerking met OSCAM.
De onderwerpen:

· Klimaat en armoede

  • Michantely de Jong, peetcoach Amnesty International. Bij1

  • Chautuileo Kun, Stichting Aralez en Foundation Yaya

  • Maryam Lebesher - actieleider Voor14, communitywerker

· Zorg en welzijn

Wonen en toegankelijkheid

Volledige talk

Meeting of the Minds

Lilith organiseerde als kers op de taart in Felix Meritis ook een talk tussen twee vooraanstaande feministen, een Nederlandse en internationale over de feministische stad en economie. Zij reageerden vanuit hun perspectief en kennis op de input vanuit grassrootsorganisaties, bespreken hun werk en wisselen uit.

Wanneer?
Woensdag 2 juni 2021 om 19:00 op deze pagina en IGTV, in samenwerking met Felix Meritis.
De onderwerpen?
De economische en duurzame feministische stad.

Cities For Change

Deze programmareeks is samengesteld als onderdeel van de 99 van Amsterdam voor het van Cities for Change Forum

De wereld is aan verandering toe. Klimaatcrisis, woningnood, groeiende ongelijkheid in geld en macht, en nu de coronacrisis. Maar in steden, wijken en buurten over de hele wereld groeit en bloeit een beweging voor een sociale, rechtvaardige en duurzame samenleving waarin welzijn en solidariteit vooropstaat. Hoog tijd voor denkers en doeners om samen te komen, te delen, te inspireren, van elkaar te leren, te verbinden en samen te werken. En dat gebeurt op het Cities For Change Forum, waarvan Amsterdam de initiatiefnemer en facilitator is. Met, voor en door bewoners, wijkgroepen, maatschappelijke organisaties, ngo’s, ambtenaren, bestuurders en iedereen die belangstelling heeft. Het Cities for Change Forum is een twee maanden durend online programma en duurt tot eind mei 2021.

Noot van de redactie:

Er zijn natuurlijk nog veel meer thema’s te bespreken maar helaas gaat alles in een keer willen doen ten koste van de inhoud. Check onze vorige en toekomstige events en schroom niet ons uit te nodigen voor de eigen initiatieven.

EventDe hoofdredactie