Horoscopen voor het Tweelingen seizoen 2023

De zomer komt steeds meer dichterbij, met langere, zonnige dagen en een iets vrijer gevoel. Het lijkt wel alsof er een nieuw jaar begint – plots start de bezinning over het pad dat we volgen. Wat voor soort toekomst zien wij voor ons op deze planeet? Met de nadruk op ‘wij’, want dit is geen individuele queeste, maar een collectieve. Schrijf naar, praat met en begeef je in het collectief, want zonder elkaar verdwijnen we in een sombere, serieuze sluimer.

Lees de horoscopen vanuit je ascendant of sterrenbeeld, ze zijn voor beide geschreven.

Gemini/ Tweelingen

Je seizoen start en eindigt dit jaar met een collectieve drang naar antwoorden: wie ben ik? Wat motiveert mij? Waar wil ik naartoe groeien? En op wat voor soort planeet wil ik leven? Al deze door het Westen geïndividualiseerde vragen worden met behulp van de planeten naar een collectief niveau getild. Die duale aard van je, waarmee je meerdere perspectieven tegelijkertijd kunt inzien, komt nu goed van pas. Je hebt – wellicht zonder door te hebben – de kracht om al die verschillende perspectieven aan elkaar te verbinden, te tonen hoe we begrip kunnen hebben voor de ander. Pas wel op dat je in deze verbindende rol als mediator niet (enerzijds) je eigen identiteit verliest, of (anderzijds) je eigen agenda doordrukt. Ook jij bent een gecompliceerd mens met verschillende kanten. Laat al die verschillende kanten, zonder oordeel, met elkaar leven en naast elkaar bestaan. Het is een levenstaak om de balans tussen verantwoordelijkheid en eigenheid telkens te vinden. 

Cancer/ Kreeft

Teder is de tijd die je doorbrengt tot je weer een nieuw levensjaar ingaat, met een melancholische terugblik naar de twaalf maanden ervoor. Ter voorbereiding kan het geen kwaad eens te kijken naar de middelen die je ter beschikking hebt om je leven te leiden zoals je dat nu doet. Middelen die het mogelijk hebben gemaakt dat je deze horoscoop op een scherm kunt lezen. Al heb je niet de privileges van de gemiddelde witte middenklasse Nederlander, ook jij kent ergens in je leven genot, iets om dankbaar voor te zijn en iets waarmee je kunt (over-)leven in deze Westerse maatschappij. Hou ze in gedachten wanneer het leven je forceert te kijken naar de schaarste.

Leo/ Leeuw

Met de planeet van liefde naast de planeet van actie bloeit er een kleurrijke, energievolle periode op. Wat het ook was dat je motivatie in de weg stond, het lijkt even niet meer te bestaan. Over motivatie gesproken: weet je nog wat je het meest beweegt in dit leven? Waar je graag voor wilt vechten? Waar je risico’s voor durft te nemen? Passie is niet hetzelfde als motivatie: het is passie die onze fantasie in leven houdt, maar motivatie die deze fantasie tot leven kan wekken. Mits we in een (luxe)positie zitten om dit mogelijk te maken. Zoek die motivatie, schrijf het op, koester het dicht bij je. 

Virgo/ Maagd

Dromerigheid is misschien niet je sterkste kant – je bent immers een aanpakker, één die graag meteen wilt zien of iets een hoopvolle mogelijkheid is, of een verloren zaak. Op momenten waarop de praktische kanten van een situatie wat ingewikkelder van de grond komen, is het wijs te kijken naar die dromerigheid. Wat suddert er in jouw diepste verlangens? Er bestaat ook zoiets als praktisch idealisme: denk aan een Google Drive folder voor het 5-jarige spaarplan om dit land uit te vluchten, terug naar het moederland. Schrijf je dromen eens op zonder ze direct praktisch uit te werken. Geef jezelf toestemming om te (dag)dromen zonder een gedisciplineerde agenda. 

Libra/ Weegschaal

Het is hoog tijd om je vrienden en naasten te herinneren aan hoe ongelooflijk saai een avond kan zijn zonder jouw aanwezigheid. Wie kan er anders zorgen voor de perfecte sfeer van een late lenteavond op het balkon, met kaarsen die branden tot ze aan tafel plakken en ganzen die hun pasgeborenen meenemen voor een avondwandeling. Neem deze tijd ook echt even voor jezelf: niet om je vrienden te pleasen, maar om je eigen hartenwens te delen met ze, maar ook die eindeloze twijfels die door je hoofd spoken. Ook jij mag eens ruimte innemen in het gesprek, de focus op jou laten hangen, om een luisterend oor te vragen. Een filmische sfeer vraagt ook om een filmisch, existentieel gesprek.

Scorpio/ Schorpioen

Rituelen gaan ons soms onopgemerkt voorbij. We hebben pas later door dat we telkens dezelfde bubble tea of ramen bestellen, niet afwijken van ons plan, ergens onbewust gewend aan zijn geraakt. Ik wil dat je een overzicht maakt van deze rituelen. Van je favoriete drankjes, gerechten, routes van en naar de lift, langs het park, richting het station. Je kunt niet alles doorgronden over jezelf, maar zodra je ziet wat er ontbreekt, kun je bewust kiezen voor het creëren van nieuwe rituelen. Zoals het incalculeren van geforceerde verveling, wat met de tijd een ongeforceerde verveling wordt die regelmatig terugkeert, je creativiteit voedt en je gedachten tot rust brengt.

Sagittarius/ Boogschutter

De volle maan in Boogschutter in de nacht van 3 op 4 juni stimuleert de nodige energie om ons allemaal een zetje in de rug te geven. Dit is het seizoen van het bedenken van nieuwe plannen, nieuwe levens en nieuwe mogelijkheden. Als eeuwige student, met oneindige interesses en passies, kun je een belangrijke rol spelen in je gemeenschappen en vriendengroepen. Je kunt nét die filmverwijzing maken die een goede vriend kan tonen hoe hij zich kan verlossen uit zijn vastgelopen dilemma. Verras de mensen om je heen met de grootse bron van kennis en wijsheid die je hebt vergaard via andere, delende, liefhebbende mensen om je heen, die jou zoveel hebben geholpen in het leven.

Capricorn/ Steenbok

In een oplossingsgerichte samenleving kan het lastig zijn om te zitten met problemen, zoals gevoelens die je niet meteen een plekje kunt geven. Niet alles wat je voelt, ervaart, overkomt en herinnert kan worden getransformeerd tot een toxisch positieve overwinning. Dat hoef ik jou natuurlijk niet te vertellen, je bent immers de vriend who keeps it real. De vriend die bullshit van een verre afstand kan ruiken. Maar ook de vriend die zich kwetsbaar kan voelen, die geen raad weet met intense emoties en ingewikkelde menselijke verhoudingen. Laat je vrienden je opvangen de komende weken, want juist in momenten van rust, waarin je even denkt dat het voorbij is, kan de storm plots weer oplaaien. En wees vooral niet hard voor jezelf: ook jij mag een potje huilen, missen, twijfelen, om raad vragen en zijn wie je bent.

Aquarius/ Waterman

Volgens mij ben je het helemaal niet eens met de stelling dat je koppig zou zijn. Volgens mij zie je jezelf gewoon als iemand die donders goed weet wat die wil en prima zelf aan de knoppen kan draaien. Ik vraag me af hoe je verwerkt wat je op wekelijkse basis ziet, leest, hoort en voelt over de mensen om je heen, die je zo dierbaar zijn. Kijk naar de grenzen die je stelt, waar ze het vaakst voorkomen en of ze wel overal worden gerespecteerd. Dit proces hoort óók bij community building en betekent zeker niet dat je ‘te individualistisch’ bent. Zelfzorg is net zo belangrijk als zorg voor anderen.

Pisces/ Vissen

Er is een grote misconceptie over Vissen: dat ze een intuïtie hebben die ze niet ‘aards genoeg’ zou maken, ze te veel laat zweven in de wolken. Jij weet natuurlijk wel beter: kijk naar al die praktische projecten die je hebt opgestart, die stuk voor stuk komen uit je diepste wensen en dromen. De komende weken is het aan jou om deze weer kenbaar te maken aan je omgeving. Er zijn mensen die je misschien nooit hebt ontmoet, maar wiens leven je van een afstand ontzettend verrijkt. Wees wat meer bewust van de schaal waarop je wordt erkend – de connectiviteit tussen ons allemaal zet alles opnieuw in perspectief.

Aries/ Ram

Ga de deur uit, alsjeblieft. En deze keer niet om te werken, maar om te slenteren in de straten van je favoriete koffiezaakjes en boekhandels, flanerend als een main character die ieder moment kan worden gestopt voor een impromptu fotosessie op straat. Je leven mag best even aanvoelen als een film, waarin alles draait om jou. Vergeet niet om ook je vrienden een seintje te geven van je bestaan, want wie anders dan je grootste supporters kunnen je herinneren aan alles wat je tot nu toe hebt bereikt in het leven? Vier je overwinningen, hoe klein ze ook zijn, op extravagante manieren.

Taurus/ Stier

Ik snap niet waarom er wordt gezegd dat stieren niet hard werken – ze zijn immers tegen het idee dat men zou moeten werken om te kunnen rondkomen op deze planeet, maar we werken juist hartstikke hard. Werk heeft meer betekenis dan wat je doet voor een baas: denk aan het onderhouden van je kamer of woning, hetplannen van je droomvakantie voor over twee jaar, opnieuw aanmelden voor die studie waar je meermaals voor was afgewezen en routines bouwen voor het beschermen van je me time. Zelfs zonder controle over het leven kun je ervan genieten, op jouw extreem specifieke manieren en volgens jouw veranderlijke visies.

ArtikelenHasret Emine