Back to All Events

Parels uit de Caribische cinema @Compagnietheater Amsterdam

Aan de hand van drie hedendaagse films wordt een breed spectrum van Caribische perspectieven getoond. De Curaçaose percussionist en componist Vernon Chatlein verzorgt een muzikale omlijsting bij de avond en vult de intermezzo's tussen de films met prachtige ritmes.

FILMS
𝗣𝗔π—₯π—œπ—•π—”
Het eilandleven is rustig en ongemoeid. Maar een eiland als Aruba is klein, even groot als Texel. Wie verder wil studeren, moet uitwijken naar Nederland of de Verenigde Staten. Ieder jaar verlaten honderden jongeren het eiland om in Nederland te studeren. Pariba van Aramis Garcia Gonzalez en co-regisseur Elise van der Linde is een prachtige slice of life kortfilm over een Arubaanse student die nog een laatste keer met haar beste vriendin over de stoffige autowegen van het eiland scheurt, voor ze vertrekt – een feit dat als het zwaard van Damocles boven hun hoofden hangt.

𝗣𝗔𝗧π—₯𝗒𝗒𝗑
De tweede film Patroon is de HKU-afstudeerfilm van Arubaanse filmmaker Mario Michael Gonsalves en schetst het leven aan de deze kant van de Atlantische sloot. Het decor is de concrete jungle van de Bijlmer. De film illustreert de problemen waar sommige jongeren mee te maken krijgen wiens ouders zijn opgegroeid in een andere cultuur. Eenmaal in dit koude kikkerland, worstelen velen met hun identiteit.

𝗧𝗒𝗠 π—”π——π—˜π—Ÿπ—”π—”π—₯
De film Tom Adelaar van Gonzalo Fernandez en de Surinaams-Kaapverdische Ashar Medina illustreert wat er gebeurt wanneer de Surinaamse Sharif een oer-Hollandse naam aanneemt om meer sales te scoren bij het callcenter waar hij werkt. Hij verdient goed en wordt uiteindelijk geaccepteerd, maar hoeveel van zijn eigen identiteit is hij bereid op te offeren?

Wat Parels uit de Caribische cinema
Waar
Compagnietheater Amsterdam, Kloveniersburgwal 50
Wanneer
Ma 7 okt 20:00 - 22:00
Entree
€10 - €7 Ticketlink hier
Meer info
https://www.facebook.com/events/217805792476353/