Back to All Events

Klimaatracisme

Wat is klimaatracisme en wat moet er veranderen?

Tijdens de Week Tegen Racisme gaan we vanuit Nature's Narrative in gesprek over de impact van klimaatverandering en milieuvervuiling op verschillende groepen op de wereld. Klimaatracisme gaat over de mensen die het minst aan klimaatverandering bijdragen maar het meest geraakt worden door de gevolgen. Wereldwijd, in Nederland en lokaal spelen machtsverhoudingen en inkomensongelijkheid een belangrijke factor in klimaatracisme. We onderzoeken hoe we klimaatverandering technisch kunnen oplossen én een sociaal rechtvaardig perspectief in de klimaatdiscussie kunnen introduceren. Samen met milieuorganisaties willen we zo tot een inclusieve, non-racistische klimaatbeweging komen.

Voor meer informatie, zie hier.

Earlier Event: March 19
Racism in Dutch schools
Later Event: March 20
Intersectionality: More Than a Word