Back to All Events

S.P.E.A.K. tegen racisme en islamofobie!


Islamofobie en racisme schaadt levens en kent geen grenzen! Moslims over de hele wereld, van Urk tot Christchurch NZ, hebben te kampen met aanvallen van rechts-extremisten. S.P.E.A.K. gaat zaterdag 23 maart de straat op om rechtvaardigheid te eisen en massaal NEE te zeggen tegen de structurele uitsluiting van moslims in Nederland.

📣 SLUIT JE AAN EN LAAT JE HOREN TEGEN HET GEVAAR VAN EXTREEM-RECHTS 📣

Nog geen week geleden vielen 100 jongeren een onschuldige gezin aan in hun eigen huis in Urk met leuzen als “Geertje Wilders”. Politici in Nederland bleven toen oorverdovend stil tot de verschrikkelijke aanslag op twee moskeeën in Christchurch NZ. Zolang politici zoals Geert Wilders, Thierry Baudet en Mark Rutte geen einde maken aan hun xenofobe en islamofobe politieke agenda’s, zijn hun betuigingen van medeleven niet meer dan logge woorden! Wij hebben meer nodig dan mede-leven. Wij hebben nu beleid en actie nodig dat gericht is op het aanpakken van moslimhaat, xenofobie en het normaliseren van islamofobie.

Niet alleen politici maar ook vrouwenorganisaties en voorvechters van emancipatie dragen een verantwoordelijkheid. 90% van meldingen over Islamofoob geweld bij Meld Islamofobie is afkomstig van vrouwen. En dit is nog maar het tipje van de sluier! Islamofobie is een vorm van geweld tegen vrouwen. Wij hebben er genoeg van en zeggen: #TimesUp!

SLUIT JE AAN BIJ S.P.E.A.K!
🙅‍♀️ Zeg NEE tegen de dehumanisering van moslims in de media!
🙅‍♀️Zeg NEE tegen het populisme van Geert Wilder, Thierry Baudet en Mark Rutte!
🙅‍♀️Zeg NEE tegen islamofoob geweld tegen vrouwen!
🙅‍♀️ Zeg NEE tegen logge steunbetuigingen van mensen die verantwoordelijk zijn voor het toenemende rechts-extremisme in Nederland!

Voor meer informatie, kijk hier.

Earlier Event: March 22
Rafiki, Hivos Free To Be Me Award
Later Event: March 23
Samen tegen racisme