Back to All Events

CURSUS: Feminist Life Writing

Uitgeverij Chaos geeft een cursus.

In Feminist Life Writing zullen wij feministisch literair werk bekijken én schrijven vanuit een Life Writing perspectief!

De belangrijkste thema's gedurende de cursus zijn schrijverschap en agency. De thema's worden besproken aan de hand van boeken van o.a. Zadie Smith, Sylvia Plath en Maxine Hong Kingston. Het volledige boekenpakket kan je met korting bij Savannah Bay kopen. Als cursist krijg je van ons het boek ‘Hoe het voelt om van kleur te zijn’ van Zora Neale Hurston er gratis bij!

Tijdens de cursus staan de volgende vragen centraal: Wat is Life Writing? Wat betekent schrijverschap voor de auteur? Wat betekent schrijverschap voor jou? Waarom is het zo belangrijk om je eigen verhaal te vertellen? Wat is de literaire nalatenschap dat je wil achterlaten?

Je kunt je nu nog inschrijven met de vroegboekkorting (€150 ipv €180) t/m 10 maart 🎉🎉

De leeslijst:
- 'Hoe het voelt om van kleur te zijn' - Zora Neale Hurston
- 'Ariel' - Sylvia Plath
- ‘Changing my Mind’ - Zadie Smith
- 'Woman Warrior' - Maxine Hong Kingston
- 'Oranges Are Not the Only Fruit' - Jeanette Winterson

Gedurende de cursus houd je een dagboek bij, schrijf je een gedicht, een essay en een kort verhaal. Voordragen is uiteraard niet verplicht! FLW wordt afgesloten met een schrijfopdracht naar keuze. Elke cursist krijgt in juni een feedbackgesprek waarin wij de eindopdracht bespreken.

De cursus vindt woensdagavond plaats van 19:00 tot 21:00 in Boekenwinkel Savannah Bay op de volgende dagen:
- 10 april
- 24 april
- 8 mei
- 22 mei
- 5 juni

Voor meer info, zie hier.