Back to All Events

KUNST: Lichaamsbewustzijn in het Stedelijk

Meer info vind je hier.

Op zondagochtend 14 april is er een pop-up evenement in het Stedelijk Museum Amsterdam: The Morning X Stedelijk. Het programma staat in het teken van kunstenaar Maria Lassnig en haar 'body awareness’-werken die op dat moment ook in het museum te zien zijn. Er is food, film, poëzie, performance. Graag vertel ik jullie er meer over.

De multidisciplinaire performance van mijn hand combineert poëzie, video, technologie en een ASMR-soundscape die ik speciaal voor dit evenement maakte. Het is een ode aan Lassnigs eerlijke zelfportretten, die dieper tasten dan het oppervlakkige vertoon van fraaie gezichten binnen onze selfie-cultuur. Ook verkent de performance andere thema’s in Lassnigs werk; de dood, de rol van de vrouw in de samenleving, technologische vooruitgang, en de communicatie tussen mens en dier.

Daarna krijgen gasten een driegangenontbijt voorgeschoteld, eveneens geïnspireerd op het thema 'lichaamsbewustzijn'. Ook gaat Nectar in première – een korte film die onze drang naar levensverlenging bevraagt.

Earlier Event: April 12
CURSUS: Feminist Life Writing
Later Event: April 14
DEADLINE Vileine Academy