Back to All Events

TALK: Dag van de empathie met Lilith co-founder Hasna El Maroudi

Voorstanders en critici van empathie zijn het er met elkaar over eens: mensen hebben empathie voor de mensen die ze kennen of liefhebben. Door elkaars verhalen te horen en elkaar beter te leren kennen, kun je meer empathie opbrengen. Daarom organiseert Stichting Nederland Wordt Beter in samenwerking met Pakhuis de Zwijger de Dag van Empathie, bedoelt om mensen in aanraking te brengen met verhalen van hun buurt- en stadgenoten, met wie ze wellicht op het eerste gezicht weinig gemeen lijken te hebben. Maar wanneer je elkaar ontmoet, blijk je meer van jezelf in de ander te herkennen dan je dacht. We leggen zo een positieve basis voor een gezamenlijke toekomst voor iedereen in de stad en in de samenleving.

Meer info, kijk hier.

Earlier Event: May 2
TALK: Is feminisme noodzakelijk?
Later Event: May 3
THEATER: Vadertje& Moedertje