Back to All Events

TALK: Is feminisme noodzakelijk?

Loop opgeladen en geïnspireerd de deur weer uit. We trappen af met een Café avond waarin we met een kritische blik reflecteren op feminisme in de kunst van nu. Is feminisme nog noodzakelijk? Sprekers zijn onder anderen de kunstenaars Alicia Framis, Christine Ayo en Wafae Ahalouch el Keriasti. Schrijver en columniste Harriet Duurvoort modereert de avond in het Museum Arnhem Café.

Your Voice Matters

Curator Mirjam Westen neemt je om te beginnen mee door de feministische kunst uit de geschiedenis om daarna met de sprekers dieper in te gaan op het thema: hoe verhouden kunstenaars zich in hun werk tot vraagstukken als genderongelijkheid en racisme in de samenleving? De kunstenaars vertellen vanuit een geëngageerde visie over hun werk en reageren op vraagstukken als seksueel geweld, rollenpatronen, uitsluiting en migratie. De kunstenaars die spreken maken deel uit van de tentoonstelling Your Voice Matters die t/m 12 mei te zien is in De Kerk, de tijdelijke presentatieruimte van Museum Arnhem.

Meer info, kijk hier.