Back to All Events

Brandende Kwesties XL: The Identity of Amsterdam

Brandende Kwesties XL: The Identity of Amsterdam:

Aanmelden via:
https://www.hva.nl/floor/formulier/subsites/floor/nl/2019/algemeen-formulier-template-copy-5.html?origin=G63jmse7Q3ac0ex2yDZTDg%2C9yWtTDy%2FSLSwvXLbxwNO%2BA

Dat de progressieve stad uit meerdere kleuren bestaat is een feit, Amsterdam is een majority-minority stad geworden. Een nieuwe generatie stadsmakers is in opkomst en zij nemen de ruimte in grote getallen in. Wat betekent dit voor bestaande instituten, het onderwijssysteem en hoe geef je vorm aan je identiteit binnen deze grootstedelijke realiteit?

Op meerdere domeinen in de stad zie je de dynamiek veranderen. De opkomende generatie is ondernemend, intersectioneel, activistisch en kijken voorbij bestaande hokjes. Het opkomen voor jezelf en elkaar is voor hen een manier om gelijkwaardigheid na te streven. Zij voelen de noodzaak om de progressieve stad waar zij zich verbonden meevoelen te behouden. Bestaande instituten die een weerspiegeling zouden moeten zijn van de samenleving bedienen deze generatie niet of nauwelijks en zijn op zoek naar aansluiting.

Met ondernemende stadsmakers en experts die zich begeven in het onderwijs de cultuursector en het sociale werkveld gaan we het gesprek aan over inclusie, exclusie, superdiversiteit en verbindingen in de stad Amsterdam.

Met o.a.
Massih Huttak, Meester Bart, Ismintha Waldring, Sameha Bouhalhoul, Zawdie Sandvliet, The New Originals

Meld je aan en praat mee en ervaar wat dit voor jou betekent!

Meer info hier

Later Event: May 21
TALK: Seks werkt