Back to All Events

Verlangen naar Mekka Special

De tentoonstelling Verlangen naar Mekka geeft een uniek inzicht in de hadj, de belangrijkste islamitische bedevaart. Tijdens deze special op zondag 16 juni staan we langer stil bij verschillende achtergronden rondom een van de grootste religieuze, spirituele en culturele fenomenen ter wereld. Verwacht persoonlijke verhalen, gesprekken en muziek. Van vragen die je nooit eerder hardop kon stellen tot meer kritische vragen over de rol van de Nederlandse overheid tot vragen over de afweging om wel of niet op hadj gaan.

// PROGRAMMA
Praat mee met vrienden Rudy van der Aar en Mohammed Kechouh, zij maakten op een houten fiets samen een pelgrimstocht naar Mekka om aandacht te vragen voor duurzaamheid. Of neem deel aan het Ongemakkelijke Gesprekken | Waarom zou je nu op bedevaart gaan?.
Hoogleraar in de hedendaagse islam Marjo Buitelaar vraagt Mounir Toub (24Kitchen) en Jihad Alariachi (De Meiden van Halal het hemd van het lijf in een live interview.
Grijp je kans om al jouw vragen over de islam en de hadj door een panel van experts te reflecteren tijdens de vraagbaak over de islam in het leven van vandaag. Verder zijn er rondleidingen door de tentoonstelling, live muziek optredens van o.a Salah Edinne Mesbah met het Amsterdams Andalusisch Orkest en nog veel meer.

// PRAKTISCHE INFO
DATUM: 16 juni 2019
TIJD: 10.00 - 17.00 uur
ENTREE: gratis, op vertoon van museumticket.