Back to All Events

WINACTIE: Pink Tour - Twie Tjoa @Atria

Maak kans op 1x2 tickets voor de Pink Tour met Twie Tjoa!

Atria’s bibliotheek en archief in hartje Amsterdam herbergen één van de grootste collecties over vrouwen, gender en diversiteit wereldwijd. Speciaal voor Pride Amsterdam ontwikkelde Atria de Pink Tour. Van Paarse September tot Roze Zaterdag. Over boze potten en het Lesbisch Prachtboek. Een ontroerend, informatief en bij vlagen grappig verhaal met uniek archiefmateriaal als rode draad.

Vrouwen van toen zijn erbij en delen hun ervaringen in een tour, door het archiefmateriaal van Atria: Gon Buurman (30 juli) en Twie Tjoa (31 juli).

Twie Tjoa is bestuurslid voor Stichting Dian, een netwerkorganisatie voor vrouwen met een Indonesische achtergrond, en Mil Colores, een platform in het bijzonder voor LBT vrouwen uit diverse etnische groepen. Ze is een van de bedenkers van talkshow Pink Talks, over lesbische identiteit. In 2018 ontving Tjoa een Andreaspenning voor haar inzet binnen de Surinaamse-, migranten- en LHBTIQ+- gemeenschap.

De Tour zal in het Engels zijn.

Tickets winnen? Mail dan naar tonya@lilithmag.nl

Atria - kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis | Vijzelstraat 20, Amsterdam | Woens 31 juli 16:30 | €7,50 | Check atria.nl voor meer info