Back to All Events

TransPride Walk & Podium @Q Factory

Sinds 2014 organiseren Alle Kleuren Oost en TransAmsterdam Pride Oost. TransAmsterdam en Alle Kleuren Oost werken op verschillende manieren samen om de buurt inclusiever te maken en discriminatie, vooroordelen en geweld naar transgender buurtgenoten tegen te gaan. Door onze gezamenlijke projecten en events wordt de buurt transgendervriendelijker.

Dit jaar organiseren we i.s.m. de TransPride commissie TransPride 2019 met verschillende transgender organisaties. Meer informatie en programma vind je hier. Op woensdag 31 juli 2019 is de feestelijke opening van Pride Oost tijdens Pride Amsterdam.

Met de TransPride Walk starten we vanaf Q Factory Atlantisplein 1, via Stadsdeelkantoor Oost Oranje-Vrijstaatplein 2, Oostpoort, Linnaeusstraat, Van Swindenstraat en Javastraat naar Pride Oost op het Javaplein. We lopen met een bonte stoet, transgemeenschap, vrienden, allies, brassband, fanfare en een 7 meter lange transvlag door de straten van Amsterdam-Oost.

We laten zien dat je jezelf mag zijn en veilig bent als transgender in Amsterdam-Oost. We delen TransPride-zwaaivlaggetjes aan de bewoners uit. Op deze manier willen we als transgemeenschap contact maken met de buurt, de bewoners en een brug slaan tussen de TransPride en Pride Oost.

Aangekomen op het Javaplein openen we Pride Oost. We organiseren een TransPride Podium – Pride Oost Podium. We bieden transgender personen en transgender artiesten uit de buurt een podium en zorgen voor een transgendervriendelijke, inclusieve en diverse buurt. Er zijn optredens van verschillende transgender artiesten. Tijdens het TransPride Pride Oost podium worden er gedichten voorgedragen, verhalen worden verteld, zijn er verschillende act en info stands. Verder kan men genieten van verschillende DJ's en dansen op het Javaplein.

Tijd: We verzamelen om 14:00 uur

Route: Q Factory Atlantisplein 1, Stadsdeelkantoor Oost Oranje-Vrijstaatplein 2, gaan via Oostpoort, Linnaeusstraat, Van Swindenstraat en Javastraat naar Pride Oost op het Javaplein.

Q Factory Amsterdam | Woensdag 31 juli 14:00 verzamelen bij Q Factory, Atlantisplein 1. Vertrek om 15:00. Aankomst 16:00 uur Javaplein. Tot 22:00 | Gratis