Back to All Events

BlacKkKlansman screening @Pleinbioscoop

BlacKkKlansman
“Dis joint is based upon some fo’ real, fo’ real shit.” Een zwarte agent die in de jaren 70 lid wordt van de Klu Klux Klan? Het scenario van activistische regisseur Spike Lee (MalcolmX, Do The Right Thing) lijkt een sterk verhaal, maar is toch echt waargebeurd. Wanneer de Afro-Amerikaanse Ron Stallworth (een ijzersterke rol van John David Washington, zoon van Denzel Washington) als eerste zwarte agent in Colorado Springs wordt aangenomen voor undercoverwerk, hangt hij al snel met de Ku Klux Klan aan te telefoon. Orerend alsof hij zelf een redneck is, weet hij contact te leggen met de big boss van de KKK, David Duke. Ron schakelt collega Flip Zimmerman (Adam Driver) in, om te voorkomen dat de racistische haatgroep de stad compleet overneemt.

Er mag gelachen worden, in deze pulpachtige vertelling van relschopper Spike Lee. Hoewel moddervet en speels aangezet, houdt Lee ons bij de les over waar het hedendaagse Amerika naartoe op weg is.

BlacKkKlansman | Pleinbioscoop, Melkkoppad 15, Rotterdam | vrij 9 aug 21:30 - 00:00 | €8 via deze ticketlink| Het volledige programma van Pleinbioscoop 2019 bekijk je hier