Back to All Events

Inclusieve Werkvloer, hoe dan? @Pakhuis de Zwijger

Hoe breng je diversiteit & inclusie op de werkvloer en wat betekent het in de praktijk?

De Gemeente Amsterdam overweegt voor de aanpak arbeidsmarktdiscriminatie dat ambtenaren privilege trainingen moeten krijgen en dat bedrijven waarmee de gemeente samenwerkt diversiteitsbeleid moeten hebben. Hiermee is het oud en onopgeloste vraagstuk van een inclusieve arbeidsmarkt weer hoger op de agenda gekomen. De reacties in de samenleving lopen uiteen wanneer de termen ‘diversiteit’ en ‘inclusie’ vallen. Wat betekenen deze begrippen voor de praktijk en hoe ga je van diversiteit ook daadwerkelijk naar inclusie?

Waarom vinden organisaties het moeilijk om diversiteit te borgen en nieuwe normen te introduceren? Wordt dit veranderproces onderschat? En wat zijn concrete stappen die organisaties kunnen nemen? We gaan in gesprek over deze vragen met experts uit wetenschap en praktijk.

Met in dit programma onder anderen
- Karima el Bouchtaoui | Diversiteit en inclusie Ocullus
- Marieke van den Brink | Professor Gender & Diversity at Radboud University
- Sarita Bajnath | Ambassade voor Vrede Amsterdam en eigenaar socratisch.nl

De moderator van dit programma is: Zoë Papaikonomou

Wat Toekomst van Werk #22: Inclusieve Werkvloer, hoe dan?
Waar
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Wanneer
12 sept 20:00 - 22:00
Entree
Gratis | Reserveer hier je plek: https://dezwijger.nl/programma/inclusieve-werkvloer-hoe-dan

Earlier Event: September 12
Girls go BOOM: Grrrls take the mic!