Talk: Take back the Street

Trigger Warning: seksueel geweld // sexual violence

Onder leiding van Lilith co-founder Hasna El Maroudi vond afgelopen februari in debatcentrum Arminius het programma Take Back The Street plaats: een noodzakelijk gesprek over de ontoegankelijkheid en de onveiligheid van de publieke ruimte in Nederland. Hasna sprak met diverse experts over je (on)veilig voelen, de sisboete, wie beleid maakt en wie niet, én taste met alle sprekers de voorwaarden af voor een inclusieve stad. (Spoiler alert: laat vrouwen, mensen van kleur, de queergemeenschap en mensen met een disability meebeslissen!). Hoe gaan we van een stad die toegespitst is op de behoeften van een klein groepje mensen, naar een stad die van én voor ons allemaal is? Kijk mee door de intersectioneel feministische blik van onze sprekers, en beeld je de stad van de toekomst in.

“Carework is really what keeps the world running during a time of crisis, but our cities have not really been set up to prioritise it.”

Met: Dr. Leslie Kern en Pelumi Adejumo.  

“Straatintimidatie is een volksgezondheidsprobleem en het is de verantwoordelijkheid van de gemeente om dit op te lossen.”

Met: Dr. Ir. Lideweij Tummers, Dinah de Riquet-Bons, Joana Cavaco en Jeanette Chedda.

“Je gaat verschillend de studie in [architectuur, red] en je komt er allemaal uit als die man met die stropdas.”

Met: Dr. Ir. Lideweij Tummers, Dinah de Riquet-Bons, Joana Cavaco en Jeanette Chedda.

Beeld: Freepik 

Guest User