Back to All Events

BorderKitchen with Colson Whitehead & Nana Kwame Adjei-Brenyah @Theater aan het Spui

Colson Whitehead ís de diversiteit van de Amerikaanse literatuur. Zijn onderwerpen schieten alle kanten op. Of het nu poker, New York City of een fictief plaatsje dat in de ban raakt van de farmaceutische industrie is, Whitehead vangt het in zijn dwingende stijl en scherpe blik op de wereld. Hij is een stilist van de beste soort: zo een waarbij je vergeet dat er een virtuoos aan het werk is, simpelweg omdat het zo’n meeslepende verhalenverteller is.

Whiteheads’ nieuwe roman heet De jongens van Nickel, en duikt in het diep-conservatieve Florida van de vroege jaren zestig. Een boek over de burgerrechtenbeweging en sadistische kostschooldocenten, en bovenal over opgroeien met een arm op de rug gebonden.

Nana Kwame Adjei-Brenyah publiceerde talloze korte verhalen in zowat alle belangrijke Amerikaanse tijdschriften. Met Friday Black debuteert hij in boekvorm. Het is een collectie korte verhalen die zich afspeelt in een dystopische toekomst. Nana laat tal van controversiële onderwerpen de revue passeren: racisme, politiegeweld, high school shootings. Afwisselend zet hij er een scalpel of hakbijl in, en laat de lezer vooral zelf nadenken en voelen over wat hij of zij er in ’s hemelsnaam van moet vinden.

Colson Whitehead (1969, New York) is een van de meest vooraanstaande Amerikaanse romanschrijvers van dit moment. Met De ondergrondse spoorweg won hij in 2017 de Pulitzer Prize for Fiction.

Nana Kwame Adjei-Brenyah (1991, Spring Valley) is een Amerikaanse schrijver van korte verhalen. Friday Black is zijn eerste werk in boekvorm.

BorderKitchen | Theater aan het Spui, Den Haag | Spui 187 | woe 11 sept 20:00 - 21:30 | €10 | Kijk hier voor meer info